Aktuális

Magyar csodalovak indultak Kínába

Elindult Kínába az a kilenc ló, amelyek az első Magyarországról szállított tenyész- és versenylovak lesznek a távol-keleti országban. Három magyar mén és hat kanca kerül Kínába.

További kínai lóvásárlásra is számítani lehet, főként ha az első szállítás tapasztalatai alapján a kínai hatóságok könnyítenek a szállítási feltéteken. A szállítást megelőző 30 napot a lovak karanténban töltötték, a Szent István Egyetem Állatorvos-tudományi Kar Üllő, Dóra-majori telepén. Megérkezésük után Kínában is szigorú karanténban tölt majd egy hónapot a kilenc állat – áll a közleményben.

 

Fotó: MTI/Mohai Balázs
Fotó: MTI, Mohai Balázs

A kínai hatóságok először 2015 januárjában látogattak Magyarországra az élőállat-export létrejötte érdekében, novemberben pedig már a lóexporttal kapcsolatos ellenőrzések elvégzésére hatósági állatorvos érkezett az országba. A szakember másfél hónapos magyarországi tartózkodása alatt részt vett a lovak és a karantén helyszínének kiválasztásában, az állatorvosi vizsgálatokon és a laboreredmények kiértékelésében is.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top