Aktuális

Várandós nők a drog áldozatai: császárral mentették a babákat

Hat fiatalt, köztük két állapotos nőt vittek eszméletlen állapotban kórházba drogtúladagolás miatt – írja a Híradó.hu.

A rendőrök szerint egy rendkívül veszélyes pszichoaktív anyagot fogyasztottak a fiatalok. Zacher Gábor toxikológus az M1 Híradónak azt nyilatkozta, hogy húsz éve nem történt ennyire súlyos eset Magyarországon. A hat ember együtt drogozott. Meg nem erősített információk szerint orron keresztül szívták be a poralapú, nagyon erős pszichoaktív szintetikus kábítószert, amely nagyon súlyos, életveszélyes tüneteket okozott – írja a Híradó.hu.

Először a drogot fogyasztó kismamák lettek rosszul, folyamatos tudatvesztéssel érkeztek a kórházba, majd követték őket a férfiak is. A két nőnél, az egyik a 28., a másik a 35. hétben volt, sürgető császármetszés is történt – mondta az M1-en Ecseki Tímea, a Hetényi Géza Megyei Kórház ügyeletes orvosa.

 

Várandós nők a drog áldozatai: császárral mentették a babábak

 

A három férfit a sürgősségi osztályon ápolják. Rajtuk kívül volt még egy férfi, akit súlyos állapotban szállítottak Budapestre, a Péterfy Sándor utcai Kórház-Rendelőintézet és Baleseti Központba. A babákat az M1 információi szerint a Semmelweis Egyetem I. Sz. Gyermekgyógyászati Klinikára vitték; “nagyon rossz” állapotban vannak – írják.

Zacher Gábor toxikológus az M1 Híradónak azt mondta, hogy olyan drogokat fogyasztottak a fiatalok, amelyek stimuláns hatásúak, nagyon intenzívek, durva túladagolást okoznak. A szakember szerint a két szer önmagában is képes arra, hogy életveszélyes állapotot idézzen elő, nemhogy együtt.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top