Aktuális

Vége a szmogriadónak Budapesten

Tarlós István főpolgármester elrendelte Budapesten a szmogriadó tájékoztatási fokozatának feloldását, miután szerdán a szálló por szintje már egyetlen fővárosi mérőponton sem haladta meg a tájékoztatási küszöbértéket.

A Főpolgármesteri Hivatal csütörtök hajnalban közölte: a főpolgármester a mérési eredményekre és az időjárási viszonyok kedvező alakulására figyelemmel, a vonatkozó jogszabályok alapján rendelte el a szmogriadó enyhébb fokozatának megszüntetését.

Tarlós István még hétfő hajnalban rendelte el a levegő magas szállópor-tartalma miatt Budapesten a szmogriadó tájékoztatási fokozatát.

A szerdai mérési eredmények alapján azonban már nem indokolt a szmogriadó enyhébb fokozatának fenntartása: a szálló por szintje egyetlen fővárosi mérőponton sem haladta meg a tájékoztatási küszöbértéket, öt esetben a tájékoztatási küszöbérték és az egészségügyi határérték között volt, hat mérőponton pedig az egészségügyi határértéket sem érte el.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat csütörtöki előrejelzése szerint ráadásul a köd által biztosított lassú kimosódás miatt a levegő minősége ismételten tovább javulhat egy kissé.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top