Aktuális

Hamarosan megváltozik a lájkolás a Facebookon

A közösségi oldalon mindenki számára elérhető lesz az a funkció, amivel hét különböző módon fejezhetjük ki érzelmeinket egy bejegyzéssel kapcsolatban.

Tavaly ősszel Mark Zuckerberg bejelentette: hamarosan bevezetik a “nem tetszik” gombot a Facebookon. Bár a gombot szó szerinti értelemben nem vezetik be, a lájkolás mégis megváltozik. A Facebookon hét különböző hangulatjel jelenik majd meg, így sokkal színesebben fejezhetjük majd ki érzelmeinket.

Hamarosan megváltozik a lájkolás a Facebookon

A megoldást október elejétől eddig a spanyol, az ír, a chilei, a portugál és a kolumbiai felhasználók próbálhatták ki. Mark Zuckerberg a napokban bejelentette: néhány héten belül az egész világ számára elérhetővé teszik a gombokat. A jelenlegi like mellé a love, a haha, ayay, a wow, a sad és az angry érkezik, magyarul: a szeretem, a vicces, a szuper, a hűha, a szomorú és a mérges emotikonokra számíthatunk.

A Facebook a képek kiválasztásakor szociológusokat hívott segítségül, hogy az ikonok ne csak az érzelmeket fejezzék ki, hanem az emberek alig várják, hogy használhassák azokat. Mobilon a bejegyzések alját hosszan megnyomva lehet előhívni a gombokat, az asztali gépeken viszont elég csak odavinni az egeret.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top