Aktuális

Így szabadulj meg a puffadástól

Egy flottul működő emésztőrendszer az élet minden területét megkönnyíti, de sajnos kevesen vannak azok, akik nem szenvednek a puffadás, székrekedés, hasi diszkomfort érzésétől. Jöjjön néhány tipp, amivel segíthetünk magunkon!
Így szabadulj meg a puffadástól – diéta nélkül!

Tiszta, hamvas bőr, erős haj és körmök, túlcsorduló energia, karcsú derék – ezek mind a jól működő emésztés jelei. Mielőtt még elszomorodnál, hogy akkor ezek számodra elérhetetlenek maradnak, fusd át ezt a pár egyszerű trükköt, amivel felpörgetheted, kiegyensúlyozottabbá teheted az emésztőrendszeredet!

1. Gondold végig, mit és mikor eszel

Tudat alatt szabotáljuk az emésztésünket, mikor kihagyjuk az ebédet, farkaséhesen esünk haza a munkából, vagy stresszesen másodpercek alatt tüntetünk el egy szendvicset. Az első lépés, hogy találj megfelelő időt az étkezésre, és mindennap körülbelül ugyanakkor vagy ugyanolyan időközönként egyél. A második, hogy végiggondolod, mit ennél szívesen. Ha épp nem kívánod a húst, ne erőltesd magadra, azt válaszd, amihez kedved van. Meg fogsz lepődni, hogy ez nem feltétlenül édesség vagy szénhidrát lesz, hiszen azok hirtelen felindulásból fakadtak volna.

2. Lélegezz

A helyes légzés szinte minden élethelyzetben a segítségünkre siet, így étkezéskor is alkalmazhatod. Neked is volt már, hogy észrevetted magadon, hogy elfelejtettél lélegezni? Ez evés közben is gyakran előfordul, és a gyors, légzés nélküli evés egyenes út a puffadáshoz. Mielőtt hozzálátnál a vacsorádhoz, vegyél egy mély levegőt, és hosszan fújd ki, aztán evés közben is tarts kis szüneteket.

3. Minden falatot élvezz ki

Talán már hallottál arról a fogyókúrás módszerről, hogy minden falatot többször meg kell rágni, mielőtt lenyeled. Van olyan, aki szerint egyenesen 150 rágást kell minden falatra szánni, de igazából elég, ha addig rágcsálod, amíg teljesen pépessé nem válik a szádban. Eközben pedig figyelj az ízekre, még véletlenül se tévézés vagy netezés közben egyél!

4. Ne edd teli magad

A vacsorának nem akkor van vége, mikor már kidurranásig etted magad! Ne repetázz, szoktasd hozzá magad egy reális mennyiséghez, amihez igyekszel mindig ragaszkodni.

5. Uborka és citrom: a legjobb barátaid

Olyan ételekkel turbózd fel az étkezéseket, amiknek magas a víztartalmuk, mert ezek úgy telítenek el, hogy nem puffadsz fel tőlük. Napközben pedig igyekezz minél több citromos vizet fogyasztani, hogy serkentsd az emésztésed.

Forrás: Daily Mail

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top