Aktuális

Tömegverekedés a menekültszálláson

Kétszáz menekült esett egymásnak, öten megsérültek, tíz embert őrizetbe vett a rendőrség. Egy másik menekültszállást ismeretlenek gyújtottak fel.

A menekültszállásra a helyi rendőrség 32 rohamkocsival vonult ki Baden-Württembergben. A verekedést az alkoholfogyasztás és a muzulmán vallás ellentétéről szóló vita robbantotta ki a menekültek között. A rendőrök a szálláson tíz meglehetősen ittas és erőszakos férfit vettek őrizetbe a kijózanodásukig.

Közben a szombatra virradó éjjel a Szász-Anhalt tartományi Bismarckban szintén egy, a menekültek elhelyezésére előkészített társasház tíz lakásából ötben ismeretlenek megnyitották a csapokat, és vízzel árasztották el a lakásokat. A pincében összegyűlt vizet tűzoltók pumpálták ki, az épület lakhatatlanná vált.

Az észak-rajna-vesztfáliai Marlban szándékos gyújtogatás történt egy épületben, amelyben szintén menedékkérőket akartak elhelyezni. Az épület ugyancsak lakhatatlanná vált, a kár közel 100 ezer euró. Mindez ismét azt igazolja, hogy tovább durvulnak a menekültek elleni incidensek Németországban.

Az alsó szászországi Otterben egy másik német menekültszálláson pusztított tűz. A helyszínen 90 tűzoltó dolgozott, hogy eloltsák a lángokat. Az épületben 25 menekült lakott, közülük tizenkettőt füstmérgezés gyanújával kórházba szállítottak.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top