Aktuális

Veszélyes a levegő Nyíregyházán és Debrecenben

Tovább romlott a levegő Nyíregyházán, szmogriadót rendeltek el, akárcsak Debrecenben. A levegőminőségben jelentős javulás csak hétfőre várható.

Átlépte a tájékoztatási, majd a riasztási küszöbértéket is a szálló por (PM10) koncentrációja a hétvégén Nyíregyházán. A szálló por légköri koncentrációjának 24 órás átlagértéke pénteken köbméterenként 98,5, szombaton pedig már 113,6 mikrogramm volt a nyírségi megyeszékhelyen. A rövid távú regionális meteorológiai előrejelzések szerint a levegőminőségben jelentős javulás csak hétfőre várható.

Se autózás, se kinti sportolás

A helyhatóság arra kéri a lakosságot, a légszennyezettség miatt délután 5 órától délelőtt 11 óráig kerüljék a szabadban végzett megterhelő fizikai munkát vagy a sportolást. Lehetőség szerint utazzanak tömegközlekedéssel, a szilárd tüzelés helyett a gáztüzelést részesítsék előnyben, a szellőztetést pedig a déli, kora délutáni órákban végezzék.

MTI Fotó: Czeglédi Zsolt
Szmogriadó Debrecenben is – MTI Fotó: Czeglédi Zsolt

Debrecenben sem jobb a helyzet

Szmogriadót rendelt el vasárnap Debrecen polgármestere. A szálló por (PM10) légköri koncentrációjának 24 órás átlagértéke két egymást követő napon mind a három mérőállomáson túllépte a riasztási küszöbértéket.

Olvass még a szmogról az NLCafén:

  • Így borítja be Budapestet a szmog – videó
  • Most akkor szmog, vagy nem?

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top