Aktuális

Lazuló építési szabályozás segíti a csok igénylőit

Sok változás várható a csok feltételeiben, két kormányrendelet is szabályozza majd a juttatásokat.

A csok eddigi szabályozása szerint a tízmilliós támogatás mellett háromszázalékos kamattal felvehető tízmillió forintos hitel csak olyan lakásra volt jó, ami telekár és áfa nélkül, bekerülési áron nem volt drágább harmincmillió forintnál. A februári döntés ezt teljesen eltörli.

A csokról tervezett kormányrendelet a jövőben külterületeken, illetve zártkertekben is lehetővé teszi az építkezést. Változik az összkomforttal kapcsolatos elvárásrendszer is. A jövőben a kedvezmény igénybevételénél összkomfortosnak számít majd a nem vízvezetékből nyert, iható vízzel ellátott lakás, nem lesz kötelező elvárás a szennyvízvezeték megléte sem.

Eltörlik a CSOK 30 milliós plafonját

A közhasznú foglalkoztatottak esetében reális esély a használt lakás vásárlására vagy lakásfelújításra nyílik. Ennek értékét a kormány az új szabályozással eleve megemelte, de a keretösszeget is újratárgyalják, esetleg meg is emelhetik.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top