Aktuális

Börtönbe kerülhet egy facebookos komment miatt

Maria Gonzalez látszólag nem tett semmi különöset, csupán megjelölte a Facebookon egy fotón a sógornőjét, és megjegyzést fűzött a képhez. Nem lett volna szabad.

Egy Maria Gonzalez nevű nőnek a hivatalos bírósági végzés szerint tilos kapcsolatba lépnie a sógornőjével, Maribel Calderonnal. Gonzelaz azonban a Facebookon, egy fotón megjelölte Calderont és a képhez fűzött kommentben lehülyézte a sógornőjét, valamint az egész családjával együtt szánalmasnak titulálta, illetve kijelentette azt is, hogy már túl van rajtuk.

Ezzel a megnyilvánulásával pedig megsértette az említett bírósági végzést, hiszen amit tett, az kommunikációnak minősül. 

A nő ügyvédje azzal védekezik a Facebookon való kommunikáció nem tartozik a végzés hatálya alá. Az ügyben eljáró bírónő, Susan Capeci szerint azonban a végzésben szerepel, hogy Gonzaleznek elektronikus úton is tilos kommunikálnia Calderonnal, ebbe pedig beletartozik a Facebook is.

A meggondolatlanul facebookozó nő egy év börtönbüntetést kaphat.

Forrás: metro.co.uk

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top