Aktuális

Egész héten marad a fagyos téli idő

A kemény fagyos januári idő hétfőn is kitart. A hajnali mínusz 7 fokot napközben nulla fok körüli hőmérséklet követi. Csapadékra már alig kell számítani, a nap szinte az egész ország területén kisüt.

Hétfőn nyugat felől már csökken a felhőzet és szinte mindenütt kisüt a nap. A Tiszántúl időjárása szerint ugyanakkor egész nap összefüggő felhőtakaróra kell számítani, az országnak ezen a területein havazás, hószállingózás néhol előfordulhat, de délutánra megszűnik a csapadék. Az északi–északkeleti szelet a Zempléni-hegység környékén, a Tiszántúlon és az Alpokalján helyenként erős lökések kísérik, a középső országrész tűnik legkevésbé szelesnek. Az erős széllökések hatására hóátfúvás a délelőtti órákban még kialakulhat. A légmozgás tartós mérséklődésére délutántól számíthatunk.

A fagy tartja magát, a legmagasabb nappali hőmérséklet hétfőn többnyire –3 és +1 fok között valószínű, késő estére –7 és –2 fok közé hűl le a levegő. Enyhülésre a hétvégéig nem számíthatunk – írja a met.hu.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top