Aktuális

Nekiestek a Facebook alapítójának az oltásellenesek

Mark Zuckerberg feltöltött egy fotót az általa alapított közösségi oldalra. Ennek hatására csúnya kommentáradatot kapott a megkérdőjelezhető értelmi képességű oltásellenes felhasználóktól.

A képen Zuckerberg és másfél hónapos kislánya, Max látható, a büszke papa pedig annyit írt a fotó alá: látogatás az orvosnál, itt az ideje a védőoltásoknak. Korábban írtunk róla, hogy a védőoltások jelentik az emberiség egyik utolsó védőbástyáját a járványokkal szemben. Kaptunk is súlyos kommenteket miatta, most pedig a Facebook-főnök is megtapasztalhatta, milyen érzés, ha a felelőtlenség, és valljuk be, ostobaság zászlóvivői megtalálják az embert.

Ez volt a fotó, ami alatt megőrültek az oltásellenesek (Fotó: Mark Zuckerberg/Facebook)
Ez volt a fotó, ami alatt megőrültek az oltásellenesek (Fotó: Mark Zuckerberg/Facebook)

Bár a több mint 72 000 komment java része pozitív hangvételű volt – főleg ami Max kezeslábasát illeti –, nem egy kommentelő rosszindulattól és alufólia-sisakos konteóelméletektől hemzsegő gondolatokat fűzött az alapvetően cuki családi fotóhoz.

A védőoltás egy dolog ellen nem véd: a hülyeség ellen

Természetesen megjelentek azok, akik szerint a védőoltások autizmust okoznak, noha – mint ahogy mi is írtunk róla – ez csupán egy a kilencvenes években szárnyra kelt súlyos tévhit, amelyet azóta már kategorikusan megcáfoltak. Mások arra hívták fel a figyelmet, hogy “nem készültek független, dupla vaktesztes placebót is alkalmazó vizsgálatok a vakcinák esetében”. Számukra rossz hírünk van: készültek.

A legkeményebbek azonban azok a felhasználók voltak, akik súlyos gyíkember-sorosgyörgy-szabadkőműves konteót sejtettek a fotó mögött. “Már megint a védőoltásokat reklámozzák” – füstölgött egyikük, aki feltette a kérdést, hogy vajon Zuckerberget ki pénzeli, hogy ilyen posztokat tegyen közzé. Nem mintha a Facebook alapítójának szüksége lenne pénzügyi támogatásra a közel 36 milliárdra becsült vagyona mellé. Mellette a hónap tahója címet az a facebookozó érdemli ki, akinek a következőt sikerült a fotó alá kommentelnie: “remélem a kib***ott gyereked meghal, az majd felnyitja a szemedet, te CIA-bérenc”. Nos, ehhez talán nem fűznénk megjegyzést, esetleg egy jó pszichiáter elérhetőségét valaki elküldhetné szegény embernek.

A huhogók egyébként rossz gyereket választottak a védőoltás-ellenes propaganda terjesztésére, Max anyukája, Priscilla Chan ugyanis a University of Californián végzett, gyerekorvosként.

További cikkek Mark Zuckerberg kislányáról az NLCafén:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top