Aktuális

Vízilabda-Eb: döntetlennel kezdett a magyar férficsapat

A magyar férfi vízilabda-válogatott nem bírt Görögországgal a Belgrádban zajló Európa-bajnokság csoportkörének első fordulójában: döntetlent játszottak a nyitányon.

A magyar férfi vízilabda-válogatott 8-8-as döntetlent játszott a világbajnoki bronzérmes görög csapattal a belgrádi olimpiai kvalifikációs Európa-bajnokság D csoportjának hétfői nyitófordulójában.

A magyar csapat, amelyben Hárai Balázs és Varga Dénes nyújtott kiemelkedőt, szerdán az orosz, pénteken pedig a török válogatott ellen száll vízbe, a csoportból minden együttes továbbjut a zágrábi vízilabda-Eb nyolcaddöntőjébe.

Nagy Viktor kapus (k) a görög Jeórjiosz Derviszisz lövését próbálja védeni
Nagy Viktor kapus a görög Jeórjiosz Derviszisz lövését próbálja védeni – Fotó: MTI/AP

A férfi tornán egyetlen kvóta talál gazdára, de a szerb, a horvát és a görög csapat már biztos résztvevője a riói olimpiának. Amennyiben a magyar válogatott itt sem tud kvótához jutni, akkor áprilisban, Triesztben lesz még erre esélye, ott 12 csapat küzd majd négy helyért. Azon a viadalon öt, vagy ha az óceániai térség nem képviselteti magát, akkor hat európai válogatott vehet majd részt, mégpedig a kontinensviadalon elért helyezése alapján. Ebben a sorrendben nem szerepelnek majd azok a csapatok, amelyek előzőleg már szereztek kvótát.

Eredmény, férfiak, D csoport, 1. forduló:
Magyarország-Görögország 8-8 (3-2, 2-3, 2-1, 1-2)
————————————————-
a magyar góldobók: Hárai, Varga Dénes 3-3, Varga Dániel, Hosnyánszky 1-1

Még több vízilabdás hír az NLCafén:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top