Aktuális

Ködös péntek, esős hétvége vár ránk

A péntek délelőtti párás, ködös, borult időt délután napütés, hétvégén nagyobb mennyiségű eső követi.

A pénteki időjárás előrejelzés szerint a felhőzet kelet felé mozdul, ezért az Alföldön egész nap erősen felhős, párás idő valószínű, az északkeleti területeken kisebb hó is hullhat. A Dunántúl déli, délnyugati felén is maradnak felhős, ködös területek.

Az ország nagyobb részén ugyanakkor délutánra kitisztul az idő, feloszlik a felhőzet, és kisüt a nap. Késő délutántól, estétől délnyugat felől ismét összeállnak a felhők, a délnyugati, nyugati szél főként északon élénkül meg. A legmagasabb nappali hőmérséklet az ország nagyobb részén pénteken 2 és 7 fok között alakul, északnyugaton lesz melegebb, de a tartósabban borult keleti területeken csak 0, -2 fokot mérhetnek. Késő estére +1, -4 fok közé hűl le a levegő.

Ködös péntek, esős hétvége vár ránk

Szombaton már többnyire erősen felhős vagy borult lesz az ég, sokfelé várható eső, eleinte az Északi-középhegység tágabb környezetében ónos eső a valószínűbb. Jelentős mennyiségű esőre – legalább napi 5 mm – országszerte számítani lehet.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet a hétvégén a -5, +2 fokról 0 és +5 fok közé emelkedik. A legmagasabb nappali hőmérséklet többnyire 1 és 7 fok között alakul, a jövő hét elején a délebbi vidékeken 8, 9 fok is lehet – tette közzé a met.hu.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top