Aktuális

Az ónos eső miatt továbbra is másodfokú riasztás van érvényben

Több megyére továbbra is érvényben van a másodfokú riasztás. Az ónos esőre szerdán már Budapesten és az ország középső megyéiben is számítani kell.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat szerda éjfélig szóló veszélyjelzése szerint narancssárga, vagyis másodfokú figyelmeztetés van érvényben az ónos eső miatt Baranya, Bács-Kiskun, Békés, Csongrád, Somogy és Tolna megyében. Az időjárás előrejelzés szerint ezekben a területeken több órán át hullhat ónos eső, több mint 1 milliméternyi csapadék eshet, így vastag jégre, és rendkívül csúszós útburkolatra, járdákra kell felkészülni.

Szintén az ónos eső miatt elsőfokú figyelmeztetést adtak ki Budapestre valamint Pest, Fejér, Hajdú-Bihar, Jász-Nagykun-Szolnok, Vas, Veszprém és Zala megyében. Emellett a havazás miatt is elsőfokú figyelmeztetést adtak ki Budapestre és Pest megyére, Baranya, Bács-Kiskun, Fejér, Komárom-Esztergom, Somogy, Tolna, Vas, Veszprém és Zala megye területére.

Szerdán délelőtt a Dél-Dunántúlon és az Alföldön, délután már inkább csak Dunától keletre fekvő területeken várható ónos eső, néhol fagyott eső, másutt egyre inkább a havazás lesz a jellemző.     Estig a Dunántúl nagy részén 5-15 centiméter vastag friss hó hullhat, míg az ónos esős vidékeken délelőtt még több milliméter vastag jégréteg alakulhat ki. Az előrejelzés szerint a legmagasabb nappali hőmérséklet 0 Celsius-fok körül valószínű, késő estére -3 és +1 fok közé hűl a levegő.

Az ónos eső miatt továbbra is másodfokú riasztás van érvényben

Fotó: MET

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top