Aktuális

Közvetítőoldalak segítenek, hogy jó szakembert találjunk

A tömeges külföldre vándorlás miatt igazán jó szakembert találni egyre nehezebb. Mostantól új közvetítőoldal segíti a munkát kínáló mesterek és megbízóik egymásra találását.

A valóban jó szakember egyre ritkább, ezért sokan ismerőseik ajánlásai alapján próbálnak megbízható szakmunkást találni. A referencia is nagyon sokat jelent, a szolgáltatók weboldalukon általában feltüntetnek, velük ugyanakkor az a probléma, hogy általában hónapokra előre teli vannak megrendelésekkel.

“A mesteremberek hiánya elsősorban ott ütközik ki, hogy a rossz szakembereknek is bőven van munkája” – mondja Dalányi László, a munkaerő-közvetítő ManpowerGroup Hungary ügyvezető igazgatója. A hiány oka elsősorban a tömeges külföldi munkavállalás, de nem elhanyagolható a kétkezi szakmák presztízscsökkenésének szerepe sem.

A megbízható és igazán jó szakember ritka mint a fehér holló

Bár még viszonylag gyerekcipőben járnak, de találni már olyan közvetítőoldalakat, amelyek a szakembereket kötik össze a piaci kereslettel. Ezen az elven működik a Helpy vagy a JóSzaki is, ahol országosan lehet keresni a szakembereket, legyen szó takarításról, villanyszerelésről, burkolásról, kozmetikusról vagy autószerelőről.

A szakembert igénybe vevő megrendelők értékelik a mestereket, így nemcsak az osztályzatok, hanem a szöveges kommentek alapján is könnyű tájékozódni. A munkákra a közvetítőoldalon keresztül ajánlatot is lehet kérni a szimpatikusnak tűnő vállalkozótól, így az árakban sem várhatóak nagy meglepetések a számla benyújtásakor – írja a hvg.hu.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top