Aktuális

Szerdától komoly fagyokra kell számítani

Szerdától beköszönt a hideg téli idő. Szilveszter éjjel és az új év első napjaiban komoly fagyokra kell számítani. Napközben sem emelkedik nulla fok fölé a hőmérséklet, de legalább napos időre számíthatunk.

Kedden az északkelet felől megélénkülő szél kíséretében száraz, hideg levegő érkezik Magyarország fölé, amely egyre nagyobb területen söpri ki a ködöt és a szürke felhőket, így várhatóan a napot ismét látni fogjuk. Az időjárás nyugaton, délnyugaton és délen a hétfőihez hasonlóan felhős marad, napközben 2-8 fokot mérhetünk.

Szerdától aztán az éjszakák egyre fagyosabbak lesznek, és a nappali hőmérsékletek is a hideg telet jelzik majd. Napos időre készülhetünk, élénk, keleten erős északkeleti szél kíséretében. A maximumok fagypont körül alakulnak.

Szilveszter napján ragyogó napsütés várható általában mérsékelt légmozgással. A csúcshőmérséklet ugyanakkor már mindenhol fagypont alatt marad. Szilveszter éjszakáján és az újév hajnali óráiban pedig akár –10 fokot mutathatnak a hőmérők higanyszálai. Érdemes lesz hát jó melegen öltözködni csütörtök éjjelén.

Szerdától komoly fagyokra kell számítani

Forrás: Időkép

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top