Aktuális

Kényszerleszállás: téves volt a pokolgépriadó az Air France-járaton

Téves riasztásnak bizonyult a pokolgépgyanú az Air France légitársaság járatán, amely vasárnap kényszerleszállást hajtott végre Mombasában. November óta ez már a harmadik alkalom volt, hogy bombafenyegetés miatt leszállni kényszerült egy Air France-gép.

A Boeing 777-es típusú repülőgép Mauritiusról szállt fel és Párizsba tartott, amikor a kenyai Mombasában kényszerleszállást hajtott végre, mert a mosdóban egy gyanús, pokolgépnek látszó tárgyat találtak. A mombasai repülőtér korábban a Facebook közösségi portálon egy olyan közleményt tett közzé, amelyben azt írták, hogy a kenyai biztonsági szolgálat meghiúsított egy robbantást az Air France gépén.

Kartonpapírból készült

A tárgy nem tartalmazott robbanószerkezetet – jelentette be Frédéric Gagey, a légitársaság vezérigazgatója. A szerkezet kartonpapírból készült és egy háztartási időzítő volt hozzáerősítve. Az Air France-vezér kijelentette, hogy felszállás előtt biztonsági ellenőrzést hajtottak végre a repülőgép mosdójában. Tagadta, hogy bármilyen hiányosság lenne a biztonsági intézkedésekben. Az utasok is átesnek ellenőrzésen a felszállás előtt, néha kétszer is.

Egy neve elhallgatását kérve nyilatkozó kenyai rendőrségi forrás közlése szerint hat utast hallgatnak ki az esettel összefüggésben. A gyanús csomagra az egyik utas hívta fel a személyzet figyelmét. A rendőrségi forrás szerint ő az egyik, akit kihallgatnak.

Képünk illusztráció
Képünk illusztráció

Nem volt pánik a gépen

Egy utas elmondása szerint a repülőgép menet közben nagyon lassan ereszkedni kezdett, ebből sejtették, hogy valami nincs rendben, de a valódi okról csak a leszállást követően értesültek. A személyzetnek sikerült megelőznie, hogy pánik alakuljon ki.

A november 13-ai, 130 ember halálát okozó párizsi terrortámadások óta Franciaország fokozott biztonsági készültségben van. Az Indiai-óceánban fekvő Mauritius szigete népszerű a francia turisták körében.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top