Aktuális

Nincs elég tanterem, konténereket állítottak fel a pécsi iskola udvarán

Konténerekkel oldják meg a tanteremhiányt egy pécsi általános iskolában.

A pécsi általános iskolában 16 tanterem van, viszont 18 osztály. A Dunántúli Napló szerint többször is előfordult, hogy a folyosón vagy az aulában tartották az órákat. Kárpáti Piroska ezt cáfolta, mint az RTL Híradónak elmondta, mindössze egyszer, még kora ősszel, a jó időben fordult elő, hogy nem a hagyományos termek egyikében, hanem az úgynevezett szabadtéri tanteremben tartottak órát, a többi esetben az órarend-átszervezéssel megoldották a problémát.

Az iskola konténereket építtetett a teremhiány megoldására, ám ezek használatát a tűzoltóság még nem engedélyezte. A konténerek telepítéséért felelős pécsi elszámolóház szerint “a konténerek teljes mértékben megfelelnek az oktatásra, a kialakításuk kulturált, a látványuk önmagáért beszél”.

Nincs elég tanterem, konténereket állítottak fel a pécsi iskola udvarán

 A Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete szerint várható volt, hogy egyes iskolák túlzsúfoltak lesznek Pécsen. Az elmúlt években ugyanis legalább tíz iskolát zártak be a városban, így sokkal nagyobb körzetek jöttek létre.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top