Aktuális

Őszinte és megható videó: kanadai gyerekek köszöntik a szíriai menekülteket

"Nem tudom elképzelni, milyen szörnyűségen mentetek át a saját országotokban. Remélem boldogok lesztek itt, Kanadában. Találkozunk a suliban" – ez csak egy a több tucat üzenetből, amit kanadai gyerekek küldtek az új szomszédaiknak.

Kanadába érkező szíriai menekültek:

  • Csütörtökön éjjel megérkezett Torontóba a kanadai kormány szíriai menekülteket szállító első repülőgépe
  • A menekülteket Justin Trudeau kanadai kormányfő fogadta. A reptéren kint voltak az ellenzéki és a kormánypárti politikusok is. “Ez a nap mindannyiunk emlékezetében megmarad. Erőforrást jelentenek ezek a menekültek Kanadának, az ország nyílt szívvel jövőt kínál nekik és gyermekeiknek” – mondta a miniszterelnök.
  • A szíriai menekültek első nagy csoportja, 163 ember egy katonai géppel érkezett Kanadába.
  • A kanadai kormány február végéig 25 ezer szíriai menekültet fogad. A tervet mind a tíz kanadai tartomány helyi vezetője, továbbá az ellenzék is támogatta.
  • A csütörtöki Toronto Star című napilap címlapján angolul és arabul is üdvözölte a Kanadába érkező menekülteket.

A Youtube pedig felkerült egy őszinte és megható videó, amelyben kanadai gyerekek üdvözlik a szíriai menekült gyerekeket.

Mindenki szereti Kanadát, mert négy évszakunk van mondja egy kisfiú.

Itt minden megvan, amire szükségetek lesz… Nincs háború, biztonságban járhatunk iskolába mondja egy kislány az üdvözlése után.

Azt szeretném, ha barátok lennénk – mondja mosolyogva egy másik gyerek, aki reméli, hamarosan találkoznak a suliban.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top