Aktuális

Több embert bilincsben vittek el a központi okmányirodából

Az eset még novemberben történt, a rendőrség hivatali visszaélés bűntett ügyében nyomoz.

A központi okmányiroda több munkatársát bilincsben vitték el az angyalföldi, Visegrádi utcai munkahelyéről, még novemberben – írja a vs.hu.

A rendőrség korrupció gyanúja miatt folytat nyomozást az ügyben, összesen tizenegy ember ellen. Nem mind a tizenegy gyanúsított volt az okmányiroda munkatársa, az ügyben érintett hivatalnokokat viszont azóta elbocsátották.

Kivételesen nem az ügyfeleknek kellett idegeskedniük
Kivételesen nem az ügyfeleknek kellett idegeskedniük

A nyomozást a BRFK Korrupciós és Gazdasági Bűnözés Elleni Főosztálya hivatali visszaélés bűntett megalapozott gyanúja miatt folytatja. Részleteket a folyamatban lévő nyomozás érdekeire való tekintettel nem közöltek, de aki okmányirodákat kénytelen látogatni, annak számára nem titok, hogy például a gépjármű-ügyintézés terén bennfentes nepperek egyszerre akár öt-tíz autó papírmunkáit intéztetik el jóindulatú ügyintézőkkel, az átlagos átfutási időnél jóval gyorsabban. Ilyenféle “gyorsított okmányirodai ügyintézést” kínáló hirdetésekkel pedig tele van az internet.

A nyomozás felügyeletét a Fővárosi Főügyészség látja el, de részleteket ők sem közöltek. A nyomozás miatt jelenleg jóval döcögősebb az iroda ügyintézése.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top