Aktuális

A hajléktalanok angyala lett az év szociális munkása

Marika nénit pártfogoltjai jelölték a címre. Az asszonyt 220 emberből választották ki.

Görög Ferencné 17 éve dolgozik azon, hogy hajléktalanoknak segítsen visszakapaszkodni a társadalom pereméről a dolgos hétköznapokba. Már nyugdíjas lenne, de visszahívták dolgozni egy Debrecen melletti rehabilitációs tanyára. Ő álmodta oda azt a kertet, amit hajléktalanokkal közösen gondoznak.

Pártfogoltjai között van korábbi alkoholista, aki immár leszámolt szenvedélyével, s amióta Marika nénit ismeri, dolgozik, és egy jobb életben reménykedik. “Megtaláltam az emberi élet értelmét ahhoz képest, ahogy éltem. Mindennap részeg voltam kint az utcán, itt pedig emberi körülmények között élek” mondja László, aki egy éve dolgozik a tanyán.

Marika néni megtanította a hozzá szegődött férfiakat üvegházat építeni és kertészkedni. Ő maga is részt vesz a munkában, aminek meg is van az eredménye: rengeteg zöldséget termeltek, abból főznek, a felesleget pedig eladják a piacon.

A tanyán 26 hajléktalan él, s Marika nénit mind anyjukként szeretik. Ők jelölték az asszonyt az év szociális munkása címre.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top