Aktuális

Ez történik, ha hagyjuk szabadon festeni a gyerekeket

Adott egy fehér szoba, hat gyerek és egy csomó színes festék. És az üzenet, hogy itt és most kedvükre befesthetik a falakat. Nézzétek meg az eredményt!

Te szabadnak érzed magad? Másképp kérdezem: mikor érezted utoljára azt, hogy szabad vagy? Én szerencsésnek mondhatom magam, mert a munkámban és a magánéletemben is megélhetem ezt az üdítő érzést nap mint nap. Amikor dolgozom, arról írok, amiről úgy érzem, közel áll hozzám, amiről van mondanivalóm, amit szeretek. Amikor pedig hazamegyek, átadhatom magam a kikapcsolódásnak, a párommal való együttlét örömének. Szeretjük egymást, van munkánk, így megtehetjük azt, hogy hamarosan összeházasodunk és veszünk egy nagyobb lakást, ahol családot szeretnénk alapítani. Nem korlátoz bennünket senki abban, hogy gyermeket vállaljunk. De ha történetesen a saját nemünkhöz vonzódnánk, akkor nem élhetnénk át ezt a csodálatos élményt, akkor már rögtön nem érezhetnénk magunkat ennyire boldognak és szabadnak. Pedig a szabadság nem lehetőség, hanem alapvető jog. Ha élünk és élhetünk ezzel a joggal, akkor pont olyan színes lesz a világunk, mint amilyet a gyerekek alkotnak a TASZ új kisfilmjében.

Az új kampányfilmmel a jogvédő szervezet egyszerre adja át az információt, hogy vannak keretek, és azt, hogy ezek között szabadon használhatod a rendelkezésre álló eszközeidet, mint a gyerekek a festéket, amivel csodálatosan tarkára varázsolják a fehér szoba falait.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top