Aktuális

Átadták az oroszok a francia rendőrségnek Diesel utódját – cuki fotó

Német juhász kutyakölyköt ajándékozott Oroszország hétfőn a francia rendőrségnek, hogy ezzel a szimbolikus lépéssel fejezze ki tiszteletét és szolidaritását a terroristák elleni akcióban megölt francia rendőrkutya, Diesel iránt.

A Dobrinya nevet viselő kiskutyát Igor Zubov orosz belügyminiszter-helyettes adta át Franciaország moszkvai nagykövetének a követségen tartott ünnepség keretében.

“Mélységesen együtt érzünk a 130 emberéletet követelő párizsi terrortámadások áldozataival – mondta a miniszterhelyettes, utalva arra, hogy a francia kommandós elitegységek kötelékébe tartozó Diesel nevű kutyát a merénylők felkutatására indított egyik akció során lőtték le a terroristák. – Oroszország a kiskutya odaajándékozását úgy tekinti, mint a terrorizmussal szembeni orosz-francia egység jelképét.” 

Ünnepélyes keretek között adták át az oroszok a francia nagykövetnek Diesel utódját

A kiskutya a terroristák által megölt Diesel iránti tiszteletből kapott d betűvel kezdődő nevet. A 3 hónapos kutyust egyébként egy orosz tündérmesében szereplő lovag után nevezték el Dobrinyának. Anyja nyomkövető kopó, apja pedig robbanószerek felkutatására betanított kutyaként működik az orosz rendőrségnél, Dobrinya tehát nagyon jó családból származik.

Jean-Maurice Ripert, Franciaország moszkvai nagykövete különleges ajándéknak nevezte a kiskutyát, hangsúlyozva, hogy Párizsban, jövendő állomáshelyén nagy örömmel várják Dobrinyát, és már minden előkészületet megtettek fogadására.

Az orosz kiskutyának egy kis időt még karanténban kell töltenie, mielőtt az állomáshelyére kerül.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top