Aktuális

Akadálymentesítés: kirekesztik a mozgássérülteket és a babakocsisokat a metróból?

A Mozgássérültek Budapesti Egyesülete levélben fordul Tarlós István főpolgármesterhez és a 23 kerület vezetőjéhez, hogy a tervezett felújítás részeként a 3-as metrót ne csak részlegesen, hanem teljes egészében akadálymentesítsék.

A Mozgássérültek Budapesti Egyesülete (MBE) azt kéri a főváros vezetésétől és Magyarország kormányától, hogy a tervezett felújítás során az M3-as metró teljes szakaszát akadálymentesítsék, hogy a mozgássérültek, az idősek, babakocsis családok is használhassák.

Az MBE-t és annak Egyetemes Tervezés Információs és Kutatóközpontját bevonták a felújítással kapcsolatos tervek kialakításába, és az egyeztetések során kiderült, hogy minden állomásra készült akadálymentesítési megoldás, az engedélyezési tervek már csak a metróvonal részleges akadálymentesítésével készülnek. Az MBE kirekesztőnek tartja, hogy a főváros nem tervezi a Pöttyös utcai, az Ecseri úti, a Kálvin téri, a Ferenciek terei, az Arany János utcai és a Klinikák állomás akadálymentessé tételét. 

Akadálymentesítés Kirekesztik a mozgássérülteket és a babakocsisokat a metróból?

Az Index megkérdezte  Tarlós Istvánt, Budapest főpolgármesterét, aki elmondta, hogy amennyire a főváros lehetőségeiből telik, igyekszik segíteni. Részleges akadálymentesítés mindenképpen lesz a felújított 3-as metrón, ahol pedig ez forrás hiányában nem megy, találnak áthidaló megoldást.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top