Aktuális

Ezért kell a diákoknak is előre “ledolgozniuk” december 24-ét

December 12-e szombat nem csak munkanap, de tanítási nap is lesz, pedig december 24., amit ekkor dolgozunk le előre, a diákoknak eleve szünet lenne. Van rá magyarázat.

December 12-e szombati munkanap, ekkor dolgozzuk majd le előre december 24-ét. Ez egyértelmű. A most szombat azonban hivatalos tanítási nap is lesz, holott december 24-én már téli szünet van, így nem teljesen logikus, hogy a diákoknak miért kell szintén “ledolgozniuk” azt a napot, ami egyébként nem lenne tanítási nap. 

A tanév rendjéről szóló rendelet előírja, hogy a tanítási napoknak igazodniuk kell a munkanapokhoz – mondta Galló Istvánné, a Pedagógusok Szakszervezetének elnöke az Inforádió érdeklődésére. Hozzátette: a tanév rendjéről szóló rendelet írja elő, hogy a tanítási hét 5 napos, azonban a tanítási napokban igazodniuk kell a munkanapokhoz. Vagyis ezzel tulajdonképpen a dolgozó szülőknek segítenek.

A szombati napot azonban az iskolák vezetői saját hatáskörükben kiadhatják tanítási szünetnek, de tanítás nélküli munkanapot is elrendelhetnek.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top