Aktuális

Alaptalanul pocskondiázták a magyarok a belga minisztert

Az interneten gyakori téma, hogy hírességek és politikusok, hogyan járatják le az országot. Most azonban éppen a magyarok járatták le magukat egy álhír miatt. Felháborodott honfitársaink gyűlölködő kommentekkel árasztották el Maggie de Block belga miniszter Facebook-oldalát.

Gyorsan elterjedt a Facebookon az a kép, amin Maggie de Block belga egészségügyi miniszter látható, a hozzá tartozó szöveg szerint pedig a magyarok egészségtelenül élnek. 

Alaptalanul pocskondiázták a magyarok  a belga minisztert

Mivel Maggie de Block túlsúlyos, a kinevezésekor népszerű volt az a kérdés, hogy lehet-e ő hitelesen egészségügyi miniszter, de orvos végzettséggel rendelkező miniszter mostanra a legnépszerűbb politikus Belgiumban.

A magyaroknál azonban kiverte a biztosítékot a kép alatti szöveg, és egyből gyűlölködő kommentekkel árasztották el a politikus közösségi oldalát, pedig de Block nem mondott ilyet. A beszédei között nincs olyan, amiben Magyarországgal foglalkozott volna egészségügyi kérdésben, a miniszterasszony szóvivője is megerősítette, hogy máskor sem foglalkozott ilyesmivel, le is döbbent a kommentek miatt. 

A 444.hu kutatni kezdett, hogy mi alapján kezdett terjedni a kamuszöveg, ezt találták:

Alaptalanul pocskondiázták a magyarok  a belga minisztert

A miniszter szóvivője a történtek kapcsán kiemelte, szeretnék, hogy inkább a munkája, mint a külseje alapján ítélnék meg a politikust. Szerintünk ez nemcsak vele kapcsolatban, hanem általánosságban is megszívlelendő tanács.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top