Aktuális

Ma van az adományok világnapja!

A Fekete Péntek és Kiber Hétfő a fogyasztás ünnepei voltak, ma, december elsején viszont az adományok világnapja van. A NIOK-nak köszönhetően könnyebb adakozni, mint eddig bármikor.

A Nonprofit Információs és Oktató Központ (NIOK) Alapítvány több mint húsz éve jár élen az adományozás szervezésében, a civilszervezetek támogatásában, így 2014 óta a nemzetközi Jótékonysági Naphoz is akciózik a NIOK. Ma, december elsején, amikor minden az adakozásról, az adományozásról, a jótékony cselekedetekről szól, utcai kitelepüléssel, fokozott kampánnyal buzdítják a segíteni vágyókat. Kétszáz színes lufit osztanak szét Budapesten, a léggömbön pedig az #adnimenő,  #adniszexi és az  #adnicuki feliratok olvashatóak. 

Ma van az adományok világnapja!

A négy éve létező Giving Tuesday (Adakozó Kedd) mozgalomhoz eddig világszerte több tízezer szervezet, vállalat és médium csatlakozott. A NIOK Alapítvány december elsején a mobiltelefonos adományozás mellett kampányol, mert az adományozók így segíthetnek leghatékonyabban bármely ügynek vagy szervezetnek. Az Adhat Vonal – 13600 teljesen átlátható módon gyűjti a támogatásokat egy-egy projekt vagy szervezeti feladat számára.

Eddig több mint 360 000 hívás és SMS érkezett a szervezetek számára, ami több mint kilencvenmillió forint értékű adományt jelent.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top