Aktuális

Vádat emeltek az orvos ellen, aki váratta mellrákos páciensét

Foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés miatt vádat emelt az esztergomi kórház egyik orvosával szemben az Esztergomi Járási Ügyészség.

2013. január 13-án egy nő  elment az esztergomi kórházba, miután a bal mellében csomót tapintott. A doktornő megállapította, hogy a bal emlőben valóban csomók láthatók, az elváltozások miatt fél év múlva kontrollvizsgálatot javasolt. Az asszony később nagyobbnak érezte a csomókat, ezért nem várta meg a féléves időtartamot, hanem öt hónap után, 2013. június 19. napján újabb vizsgálatra ment. Az orvos a vizsgálatkor ugyan megállapította, hogy a korábbi csomók mérete a duplájára nőtt, de nem azonnali, hanem újra fél év múlva esedékes kontrollvizsgálatot írt elő.

Vádat emeltek az orvos ellen, aki váratta mellrákos páciensét

A páciens ekkor már nem várt tovább: 2013. június 25-én egy magánrendelőben ultrahangvizsgálatot végeztetett, amelynek során mintavételt javasoltak neki. Ezután egy másik kórházban rosszindulatú emlődaganatot diagnosztizáltak nála, majd eltávolították a mellét.

Az ügyészség szerint a doktornő szakmai szabályt szegett akkor, amikor a mellrákos nő vizsgálatát követően nem rendelt el további vizsgálatokat, illetve mintavétel kezdeményezését, és ezzel a sértett egészségét közvetlen veszélynek tette ki. A doktornő tagadta a bűncselekmény elkövetését, büntetőjogi felelősségéről az Esztergomi Járásbíróság dönt – írja az index.

Még több cikk az NLCafén a mellrákról:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top