Aktuális

A magyarok több mint háromnegyede internetezik

A magyarok több mint háromnegyede rendszeresen használja az internetet, e tekintetben az Európai Unió átlagától sem vagyunk jelentősen elmaradva – derült ki a Központi Statisztikai Hivatal kutatásából.

“A magyar háztartások 53 százaléka rendelkezett asztali számítógéppel és 45 százalékuk hordozhatóval. Évek óta megfigyelhető tendencia ez utóbbiak javára történő eltolódás. Internetkapcsolattal a háztartások 73 százaléka rendelkezett, csaknem ugyanennyi, 72 százalék internetkapcsolata már széles sávú volt” – mondta Lieber Ildikó, a KSH munkatársa az Inforádióban.

2013 óta leginkább a 45-54 éves korosztály körében emelkedett az internethasználók száma

A kutatásból kiderült az is, hogy a netezők 87 százaléka napi rendszerességgel használja az internetet. A felsőfokú végzettséggel rendelkezők közel 100 százaléka, de az alapokú végzettséggel rendelkezőknek is több mint 95 százaléka internetezett az elmúlt három hónapban.

A fájlok, illetve mappák áthelyezése és a másolás-beillesztés funkció a hazai internetezők többségének nem okoz gondot, viszont ennél bonyolultabb informatikai műveleteket az uniós átlagnál kevesebben tudnak végrehajtani.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top