Aktuális

Ő az ország legintelligensebb diákja

Szerdán rendezték a 2015-ös Nagy Diák IQ-teszt döntőjét a Várkert Bazárban. Az ország legintelligensebb tanulója ismét egy lány, a Corvinus Egyetem hallgatója, Péterfia Judit.

A Nagy Diák IQ-teszt verseny abszolút győztese Péterfia Judit 15 perc 26 másodperc alatt, míg a második helyezett ELTE hallgató, Bán Róbert 19 perc 30 másodperc alatt oldotta meg a feladatokat.

A háromfordulós vetélkedő első, online, adaptív tesztjét több mint 21 ezren töltötték ki az interneten. A feladatlapon, amelyet a Mensa HungarIQa kifejezetten a 17-24 éves korosztály számára fejlesztett ki, a résztvevőknek a továbbjutáshoz legalább 125 pontot kellett elérniük. Ezt 3400 fiatalnak sikerült teljesítenie, így ők kaptak meghívást a budapesti középdöntőbe.

A meghívottak közül 804-en vettek részt az eseményen, a döntőbe végül 372 olyan középiskolás és egyetemista jutott tovább, akik minimum 135-ös IQ-val rendelkeznek, így az emberiség legintelligensebb két százalékához tartoznak – írja az Eduline.hu.

Bemutatjuk az ország legintelligensebb diákját

Fotó: Pinterest

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top