Aktuális

A terrorveszély miatt a börtönöket is szigorúbban őrzik

A terrorveszély miatt megerősített készültséggel figyelik a magyar börtönökben fogva tartott rabokat, hogy elkerüljék a terrorcselekményeket és a spanyolországihoz hasonló esetet.

A fokozott készültséggel akarják megelőzni a terrorakciókat és azt, hogy hasonló eset előfordulhasson a hazai börtönökben, mint nemrég Spanyolországban, ahol egy büntetését töltő rab próbált tagokat toborozni az Iszlám Állam terrorszervezete számára.

A magyar börtönökben eleve elkülönítik az összes bűntársi csoportot, és mindenhol a rendőrség emberei dolgoznak azon, hogy az előzetes letartóztatásban vagy őrizetben lévő foglyok ne tudjanak összebeszélni, újabb bűncselekményeket vagy bármilyen terrorakciót előkészíteni. Az úgynevezett reintegrációs tisztek figyelnek minden ezzel kapcsolatos jelenségre, jelzésre a büntetés-végrehajtási intézményekben. Akiről vagy akikről terhelő információ kerül  birtokukba, azonnali elkülönítésre és fokozottabb személyi ellenőrzésre számíthat. Az elhárítás munkatársai az utóbbi napok, hónapok eseményei miatt az iszlám vallásúakra megkülönböztetett figyelmet fordítanak – tudta meg a Magyar Idők.

A terrorveszély miatt a börtönöket is szogorúbban őrzik hazánkban

További cikkek a témában az NLCafén

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top