Aktuális

Békésen utazó muszlim nőre támadt egy utas a metrón

A kendőt viselő muszlim nő semmi rosszat nem akart, csupán utazott a metrón, mint akárki más. Az egyik utasnak azonban szúrta a szemét.

A 23 éves muszlim Ruhi Rehman a lánytestvérével békésen utazott a metrón Newcastle-ben, amikor egy idegen férfi odalépett hozzá, bántó megjegyzéseket tett rá, többek között azzal vádolta, hogy fel akarja robbantani a szerelvényt. A férfi sűrűn hajtogatta azt is, hogy “ez az én hazám”. A fiatal nő felvilágosította a férfit, hogy ő és a testvére is Nagy-Britanniában születtek, tehát az ő hazájuk is.

Békésen utazó muszlim nőre támadt egy utas a metrón

A szerelvényen főleg helyi futballszurkolók utaztak, akik ezen a ponton közbeléptek és felszólították a  férfit, hogy hagyja békén Ruhit. Mivel azonban a férfi nem tért jobb belátásra, a következő megállónál mindenféle erőszakoskodás nélkül, ám határozottan letessékelték a metróról, mondván hogy ott a továbbiakban nem látják szívesen.

A férfi végül szégyenkezve le is szállt, az utasok pedig éljenzéssel és tapssal fogadták ezt.

Ruhi nagyon hálás azért, hogy megvédték. A párizsi terrortámadást követő iszlámellenes megnyilvánulások miatt kissé félni kezdett, ám a metrón történtek után újra optimista is bizakodó.

Forrás: metro.co.uk

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top