Aktuális

Már terjeszkedik Magyarországon az iszlám

Magyarországon rohamosan nő az iszlám hívők száma, ez nemzetbiztonsági kockázatokkal járhat.

A 2011-es népszámlálás adatai szerint közel kétszer annyian (5579 fő) vallották magukat az iszlám hívének, mint tíz évvel korábban (3201 fő), ez az elhárítástól és a hírszerzéstől is fokozott figyelmet követel. A dzsihadisták ügynökei számára hazánk legfeljebb tranzitországnak és átmeneti pihenőhelynek számít a Nyugat-Európa felé vezető út során, ugyanakkor az iszlám terjedésével egyre több segítőre találhatnak hazánkban.

Míg az iszlám hitet gyakorlók száma közel a duplájára nőtt, a keresztény egyházak kevesebb hívet tudhatnak maguk mellett. A 2010-es 5,5 millió fő adathoz képest 2011-ben ez a szám 3,8 millió főre csökkent. A református, az evangélikus és a zsidó vallás híveinek száma is jelentősen visszaesett a 2011-es adatok szerint.

Előbbiek alapján is elmondható, hogy a tagok számát növelő egyházak közül is magasan az iszlámot követő hívek aránya emelkedik a leginkább. Számos olyan felekezet létezik, amelyek egy-két ezer fővel gyarapították tagjaik számát, de arányaiban valamennyi jelentősen elmarad az iszlám népszerűségétől. Mindez annak fényében még nagyobb jelentőséget nyer, hogy míg 2001-ben a 10,2 milliós magyar lakosságból 1,1 millióan nem válaszoltak a felekezeti kérdésre, 2011-ben a megkérdezett 9,9 millió emberből már 2,7 millióan nem akarták megmondani, melyik felekezethez tartoznak – írja a Magyar Idők.

Már terjeszkedik Magyarországon az iszlám

További iszlám témájú írások az NLCafén

Fotó: Pinterest

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top