Aktuális

Ezek lettek a legjobb női munkahelyek

A Magyar Női Karrierfejlesztési Szövetség 2015. november 12-én a Personal Hungary 12. Emberierőforrás-menedzsment Szakkiállításon ünnepélyes keretek között adta át a "Legjobb Női Munkahely 2014" díjait. A nyertes munkahelyeken különböző értékek állnak a középpontban:

1. díj: Rugalmasság és korrektség

GIMEX-Hidraulika Kereskedelmi és Szolgáltató Kft.

A rendszerváltás után alakult, ma 22 éves tapasztalattal rendelkező családi kisvállalkozás, fő profilja a műszaki kereskedelem, a gépipar és az autóipar területén beszállítóként tevékenykedik.

2013-tól a győri telephely a háromszorosára nőtt, a cég kisvállalkozásból lassan középvállalkozássá válik. A foglalkoztatottak száma 22 főre emelkedett, ebből 8 női munkatárs. A vállalkozásnak jelenleg 3 nő a tulajdonosa, valamint 35 év alatti nő az ügyvezetője.

Ezek lettek a legjobb női munkahelyek

A Gimexet a kezdetektől a rendszeretet, rendszerszemlélet, korrekt üzletfilozófia, az adó- és áfacsalás elutasítása, a minőség szem előtt tartása, értékes végtermék előállítása, szavahihetőség és szakértelem jellemzi. A dolgozói számára a folyamatos képzést tesz lehetővé, és a teljesítményt segítő munkakörnyezet kialakítása jellemzi.

Nemtől függetlenül szívesen alkalmaznak pályakezdőket is, mert formálhatóak, lelkesek, tanulékonyak, van bennük lehetőség. 

Amennyiben a családoknak, nőknek szükséges, rugalmasabb munkaidőt, részmunkaidőt és az otthoni munkavégzés lehetőségét is biztosítják.

2. Díj: A kismamák és a pályakezdők támogatása

XAPT Hungary Kft.

A tanácsadó cég életében az elmúlt 1,5 évben jelentős változások történtek. Új területetek alakultak, melyek élére női vezetőket választottak. Középvezetőiknek közel fele női munkavállaló.

Több kismama érkezett vissza az utóbbi időben, hogy újra dolgozhasson. Várandós munkatársaik számára lehetővé teszik az otthoni munkavégzést, hogy ameddig úgy gondolják, munkában tudjanak maradni. Függetlenül attól, hogy a munkatárs milyen pozícióból ment szülési szabadságra, visszatérésekor próbálnak olyan munkarendet és pozíciót találni számára, ami a lehető legjobban megfelel élethelyzetének. Rugalmas munkarendet biztosítanak, hogy időben el tudjanak menni a picikért a bölcsődébe, óvodába. Nyári tábort terveznek biztosítani a dolgozók gyermekeinek.

Ezek lettek a legjobb női munkahelyek

Nagyon fontos számukra a pályakezdő nők támogatása. Fiatal lányoknak megmutatják, hogy egy IT cégnél milyen  lehetőségük van, ha ezen a pályán szeretnének elhelyezkedni.  A cég nem alkalmaz semmilyen etnikai, nemi, korra vonatkozó megkülönböztetést új munkatársak kiválasztása során.

3. díj: Fő az integráció

Motiváció Mozgássérülteket Segítő Alapítvány

Az Alapítvány szolidáris a női munkavállalókkal minden szinten. Intézményi felépítésük is tükrözi ezt, mivel képviselőik és vezetőségük női munkavállalókból áll. A munkatársaik nagy része, azaz 23 fő női munkavállaló.

Az alapítvány integrált intézmény, ahol a munkavállalók több mint 30%-a megváltozott munkaképességű vagy fogyatékossággal élő személy. A munkavállalók jogai, felelősségei az esélyegyenlőség szem előtt tartásával vannak meghatározva.

Ezek lettek a legjobb női munkahelyek

Női munkavállalóik élethelyzetéhez alkalmazkodó munkavégzés, munkakör és munkaidő kialakítása, minden esetben egyéni egyeztetés alapján személyes megbeszéléssel alakul ki.

Az alapítvány azzal a céllal jött létre, hogy segítse a fogyatékossággal élő emberek társadalmi beilleszkedését, oly módon, hogy számos munkakörben foglalkoztatnak megváltozott munkaképességű vagy fogyatékossággal élő személyt. A betöltött munkakörök mindegyike az egyén végzettségéhez, adottságaihoz, készségeihez igazodik.

Különdíj: összhangban a családdal

Végvári Cukrász Kft. Budapest

A cég nagy gondot fordít a magánélet és a családi élet munkával való összehangolására. Alapelve, hogy a családi életet segítő hozzáállás nagymértékben hozzájárul a kiegyensúlyozott munkavégzéshez. A cég a nemi különbségtétel szokásának felszámolásával, kizárólag a szakmai tudás alapján támogatja a karriert és az előremenetelt a nők esetében is.

Ezek lettek a legjobb női munkahelyek

Cikkek női munkahelyekről az NLCafén:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top