Aktuális

Vizes vb: Bol-dog helyett Vízipók lesz a kabalafigura?

Vujity Tvrtko felvetése – melyet a Facebookon tett közzé – óriási lavinát indított el. A műsorvezető szerint Vízipók több szempontból is jó választás lehet a 2017-es vizes világbajnokságra.

Vujity Tvrtko a Facebook-oldalán tette közzé javaslatát, miszerint a Vízipók-Csodapók legyen a Magyarországon rendezett 2017-es vizes világbajnokság kabalafigurája. Miután Bol-dog láthatóan ellenérzést váltott ki a sportszerető közönségből és a sajtóból is, úgy érezte, szükség lenne egy alternatívára – írja a nol.hu. A poszt után egy órával már több újság és televízió is megkereste a műsorvezetőt, sőt Vízipók-fan klubot hoztak létre az oldalán. Még a mesealak megalkotójának, Dr. Kertész Györgynek a fia is megkereste.

Hivatalos javaslatom a 2017-es magyarországi úszó-világbajnokság szervezőihez:legyen az esemény kabalája Vízipók-Csodap…

Posted by Vujity Tvrtko official on Tuesday, November 10, 2015

Tvrtko szerint Vízipók több szempontból is jó választás lehet. A figura – ellentétben a pulival –  kötődik a vízhez, és több generációnak kapcsolódnak emlékei a mesefilmsorozathoz. A neve jelentéssel bír, és lefordítva is jól hangzik. Szerinte hitelesen tudná képviselni a vizes sportokat az ötletes, furfangos és mindig pozitív pók. A magyar sportolók számára pedig az érem mellé kapott kabala gyerekkori emlékeket is idézne.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top