Aktuális

11 éves kislány tette helyre a matektanárt

Egy amerikai kisiskolás csillagos ötösre vizsgázott barátságból, amikor nem volt hajlandó megoldani az egyik feladatot egy matek-házifeladatában, helyette inkább megírta a véleményét a tanárnak.

Az iowai Maddy Douglasnek egy logikai feladatot kellett volna megoldania, amely a matematika-házifeladat részét képezte. A feladat lényege az volt, hogy négy fiú és négy lány különböző kombinációkban randevúznak, az iskolásoknak pedig a végső kombinációt kellett volna kitalálniuk a korábbi minta alapján.

Maddy azonban morális problémába ütközött a feladat elolvasása után, ezt pedig nem volt rest írásban közölni tanárával.

A házi feladat,ami kiakasztotta a kislányt (Fotó: Jenn Douglas)
A házi feladat, ami kiakasztotta a kislányt – fotó: Jenn Douglas

“Nem tudom megválaszolni ezt a kérdést, mert anyukám szerint a lányok között úgy szokás, hogy nem randizunk a barátnőnk exével” – írta a fiatal kora ellenére igencsak bölcs kislány.
Maddy anyukája, Jenn Douglas annyira büszke volt a lányára, hogy a házi feladatról készült fotót az amerikai Huffington Post Facebook-oldalára is feltöltötte. A nő az online lapnak nyilatkozva elmondta, hogy egyrészt büszke Maddyre, másrészt nem tartja feltétlenül helyesnek, hogy egy ehhez hasonló feladatot adjanak fel a lányával egykorú gyerekeknek.”

“Nyitott gondolkodású embernek tartom magam, és egyedülálló anyaként igyekszem megtanítani a gyerekeimet az egyenlőségre és arra, hogy különböző személyiségű emberekkel találkoznak majd az életük során – mondta Jenn Douglas. – Mégis, az első reakcióm az volt, hogy egy ilyen feladatnak nem egy ilyen korú gyerek előtt a helye, sőt igazából azt gondolom, hogy ilyen feladatokkal senkinek sem kellene foglalkoznia.”

Az anyuka elmondása szerint egyébként Maddy matematikatanára nem vette zokon a kritikát, és jót nevetett a kislány reakcióján. “Igaza van” – mondta a tanár Maddy észrevételéről.

További cikkek menő gyerekekről az NLCafén:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top