Aktuális

Olcsóbb lehet az internet

Kedvezményes internet-alapcsomagot vezethet be a kormány. A nemzeti konzultáció válaszaiból ugyanis kiderült: az emberek hozzáférhető és megfizethető internetet szeretnének.

Kedvezményes internet-alapcsomagot vezethet be a kormány, az internetezés áfája 18 százalékra csökkenhet, továbbá ingyenes wifiszolgáltatás épülhet ki minden településen – írja a Magyar Idők. A lap úgy tudja, hogy az internetről szóló nemzeti konzultáció eredményei, valamint a piaci szereplőkkel, szakmai érdekképviseleti és civil szervezetekkel folytatott konzultációk alapján törvényjavaslat készülhet a “netsemlegességről”, továbbá a kabinet átfogó digitális köznevelési stratégiát dolgozhat ki.

Információk szerint program indulhat az oktatási intézmények belső wifihálózatának fejlesztésére, digitális gyermekvédelmi tervet dolgozhatnak ki a kiskorúak védelmének erősítése érdekében, valamint adókedvezményben részesülhetnek a magyar startup cégek befektetői.

Kedvezményes internet-alapcsomagot vezethet be a kormány

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top