Aktuális

Rendőrt hívott az ellenőrökre a doktornő, őt rabosították

Bérlethamisítással vádoltak meg egy fiatal doktornőt az ellenőrök. Az eset tisztázása érdekében kihívta a rendőröket, akik végül őt rabosították.

A 3-as metró Kálvin téri állomásánál múlt vasárnap egy fiatal orvosnő bérletét több ellenőr is hamisnak ítélte meg. Az ellenőrök tájékoztatták az utast a problémáról, majd ismertették vele a pótdíjrendezési módokat. Bár az utas először átadta a személyazonosító igazolványát az utólagos fizetéshez szükséges adatfelvétel érdekében, végül mégis megtagadta a pótdíjazásról készített jegyzőkönyv aláírását. Ezután a helyszínre hívta az édesanyját, aki már rendőrökkel érkezett a helyszínre. A rendőrök az ügy valamennyi érintettjét a IX. kerületi Rendőrkapitányságra vitték. A jegyellenőrök csak este fél 11 körül hagyhatták el a kapitányságot, de már az eset napján beszámoltak a történtekről felettesüknek.

A doktornő édesanyja a Blikknek úgy nyilatkozott: lányát a IX. kerületi rendőrkapitányságról a Haller utcai főkapitányságra vitték, és ott rabosították, majd 6 órán keresztül egy hideg és sötét előállító zárkában tartották fogva. Bár a nő jelezte, hogy bérletszelvényének eredetiségét ÁFÁ-s számlával is tudja bizonyítani, a rendőrök erre nem voltak kíváncsiak. A doktornőt végül éjjel 1 után engedték ki a rendőrségről.

Vizsgálatot kezdeményeznek

Az esetre Gy. Németh Erzsébet, a Demokratikus Koalíció képviselője hívta fel a figyelmet. Kiemelte, hogy a sértettől felhatalmazást kaptak arra, hogy azonnali vizsgálatot kezdeményezzenek a BKK vezérigazgatójánál, emellett a DK a történtek tisztázása érdekében parlamenti írásbeli kérdéssel fordul Pintér Sándor belügyminiszterhez. Az ellenzéki párt elvárja a főpolgármestertől, hogy az esetet kérje számon Pető Györgyön, a Fővárosi Biztonsági Iroda vezetőjén – tette hozzá a DK-s politikus.

A BKK közölte: az ügyben haladéktalanul vizsgálatot indítottak. Ugyanis – mint közpénzzel gazdálkodó szervezetnek – minden hasonló esetet ki kell vizsgálnia a visszaélések visszaszorítása érdekében – tette hozzá.

A bérletszelvény már nincs a BKK-nál, azt ugyanis a rendőrség lefoglalta, ezért a BKK egyelőre nem tud további szakértői vizsgálatot végezni az eredetiségre vonatkozóan.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top