Aktuális

Mozgó buszon erőszakoltak meg egy 19 éves ápolónőt

Újabb borzalmas bűncselekmény történt Indiában, az áldozat ezúttal egy ápolónő, aki csak a munkahelyére szeretett volna eljutni.

Múlt pénteken reggel az indiai Hoskote városában egy 19 éves ápolónő buszra szállt, hogy dolgozni menjen. Ő volt az egyedüli utas, rajta kívül csak a buszvezető és a takarító tartózkodott a járművön. A  buszvezető egyszer csak letért a menetrendben előírt útvonalról, átadta a kormányt a takarítónak, majd megerőszakolta az ápolónőt.

Az esetre azután derült fény, hogy a fiatal nő elmondta azt egy orvosnak a kórházban. A rendőrségi feljelentés után a buszvezetőt és a takarítót letartóztatták.

A mostani bűncselekményt ahhoz a 2012-ben történt tragédiához hasonlítják, amikor a delhi buszon csoportosan megerőszakoltak egy 23 éves orvostanhallgató lányt, Jyoti Singht, aki később belehalt a sérüléseibe. A támadásban akkor is részt vett a busz vezetője, Mukes Szingh, aki szerint a lánynak tiltakozás helyett csendben kellett volna maradnia, s tűrnie, hogy megerőszakolják. “Akkor egyszerűen elengedték volna, miután végeztek” – mondta Szingh.

Forrás: BBC

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top