Aktuális

40 métert zuhant egy magyar turista egy szlovákiai barlangban

Meghalt egy magyar férfi egy szlovákiai barlangban. A szerencsétlenül járt turista ipari alpinista volt. Holttestét órákkal később hozták csak fel az aknabarlangból.

Életét vesztette egy magyar állampolgár a gömörtornai karszt szlovákiai oldalán, miközben egy száz méter mély, kútszerű aknabarlangba, zsombolyba próbált leereszkedni. A baleset Aggtelektől tizenöt kilométerre, Pelsőc (Plesivec) község közelében történt. A balesetet szenvedett férfi nem barlangkutató, hanem ipari alpinista volt.

A tragédia akkor történhetett, amikor a férfi a barlangban, hatvanméteres mélységben feltételezhetően rosszul kötött át, és emiatt negyven métert zuhant. Felszínen tartózkodó két társa közül az egyik a hatvanméteres mélységig utána ereszkedett, és látta, hogy a férfi lezuhant, ezért értesítette a helyi hegyi és barlangi mentőket. A holttestet a szlovák barlangi mentőszolgálat órákkal később tudta csak felhozni.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top