Aktuális

Tantárgy lett a befőzés és a lekvárkészítés

A törökkoppányi általános iskolában a gyerekeket megtanítják a savanyú- és befőttkészítésre, valamint házi készítésű szappanokat is gyártanak.

A Somogy megyei Törökkoppányban lévő általános iskolában tantárgy lett a befőzés és a tartósítás. Az iskola célja, hogy a gyerekek elsajátítsák a befőzés elméleti és gyakorlati ismereteit, hogy akár felnőttként keresetkiegészítésre is szert tudjanak tenni, hiszen az elrakott lekvárt vagy savanyúságot értékesíteni is tudják majd – írja a híradó.hu.

Tantárgy lett a befőzés és a lekvárkészítés

A gyerekeket megtanítják a savanyú- és befőttkészítésre, továbbá házi készítésű szappanokat is gyártanak. A programot 5 éve kezdték el, tanórán kívüli foglalkozás keretében. Mára azonban már az új kerettantervükbe is beépítették, az osztályfőnöki, a technika és a matematika tantárgyak keretében. Az elrakott termékeket később értékesítik a gyerekek, a befolyt összeg pedig az osztálypénzt gyarapítja.

Olvass még a befőzésről az NLCafén:

  • Befőzés: így készíthetsz különlegesen finom paradicsomlekvárt
  • Befőzés: fahéjas körtelekvár – nem ettél még ennél finomabbat
  • Befőzés: így tedd el a lecsót télire

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top