Aktuális

Ugyanannyi nő minisztere van új kanadai kormánynak, mint ahány férfi

Justin Trudeau nem a levegőbe beszélt, amikor választási kampánya során megígérte: kormányában fele-fele arányban lesznek a nő és a férfi miniszterek.

A frissen megválasztott kanadai miniszterelnök, Justin Trudeau letette a hivatali esküt, és egyben bemutatta kormánya tagjait, akik között 15 férfi és 15 női miniszter van.

Az új külügyminiszter Stéphane Dion, a konzervatív kormányzás előtti kabinet volt környezetvédelmi minisztere. Nő kapta az igazságügyi tárcát is egy őslakos, Jody Wilson-Raybouldra személyében, de a környezetvédelmi és éghajlat-változási minisztérium élén is nő áll, Catherine McKenna.

Uganannyi női miniszter lesz az új kanadai kormányban, mint ahány férfi

Az egészségügyi miniszter egy háziorvos, Jane Philpott doktornő lett. A sportért és a fogyatékkal élőkért felelős tárcát pedig egy vak paralimpikon, Carla Qualtrough vezeti majd.

Amikor a magát feministának valló Trudeau-t megkérdezték, hogy miért egyenlő a férfiak és a nők aránya a kormányában, ő annyit válaszolt: Azért, mert 2015 van.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top