Aktuális

A bankok nagyon megnézik, kinek adnak hitelt

Miközben a médiában egymást érik a lakáshitelekről szóló reklámok, a gyakorlatban sokszor nem könnyű a hitelhez jutás.

A lakáshitelekről szóló reklámkampányok és akciók ellenére a pénzintézetek igencsak megnézik, kinek adnak hitelt – írja a Világgazdaság. A lap szerint az ingatlanárak emelkedése nem kedvez a hiteleseknek, a bankok nem mindig adják meg 20 százalék önerővel a hitelt, továbbá nem vállalják az elrugaszkodott árú lakások kockázatát sem.

A bankok szívesen adnának lakáshitelt, de nem mindenkinek és nem mindenáron. A Világgazdaság úgy tudja, a hitelközvetítők nemrég az egyik banktól olyan levelet kaptak, hogy “bizonyos ügyfélszegmensekben” novembertől csökkenhet a hitelfedezeti arány és a jövedelemigazolásokat sem fogadják el egyes esetekben.

A bankok nagyon megnézik, kinek adnak hitelt

A lapnak nyilatkozó egyik szakember szerint a 20 százalékos önerős hitel még Budapesten is sokaknak elérhetetlen, mert a bankok még akkor is legfeljebb a lakás forgalmi értékének 70-75 százalékát hitelezik meg, ha az ingatlan igazán kapós.

Olvass még a lakáshitelekről az NLCafén:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top