Aktuális

A szakképzetlen magyarok hoppon maradhatnak Angliában

Angliában bevezetik tavasszal a nemzeti megélhetési bért, ami azt jelenti, hogy a 25 év feletti dolgozóknak óránkét minimum 7,2 font bért kell majd fizetni, ez sokkal magasabb, mint az eddigi bruttó 6,7 fontos minimálbér. Ennyi pénzért a munkáltatók kétszer is meggondolják majd, hogy kit vegyenek fel.

Kevésnek tűnik, de valójában sok pénz

Fél font emelés óránként – nem is sok, gondolják sokan, de havi szinten ez azért egy nagyobb összeg. Nyilván a munkaadó ennyiért már szívesebben vesz fel képzettebb munkást, ezért sok magyar kivándorló eleshet a kétkezi munkától a szigetországban. 2020-ig folytatódnak a béremelések : 9 fontra akarják felemelni az órabéreket az Egyesült Királyságban.

A szakképzetlen magyarok hoppon maradhatnak Angliában

Akiket továbbra is várnak

A szakképzett ápolókat örömmel várják továbbra is, ha még tud alapszinten angolul is, akkor nem lesznek elhelyezkedési gondjai. Mostanáig viszonylag  gyorsan tudtak elhelyezkedni azok is, akiknek nem volt szakképesítésük, de ez a fentiek miatt megváltozhat. Kamionsofőr és vasbetonszerelő továbbra is mehet, ezekből a szakemberekből is nagy a hiány Angliában.

 Hasonló cikkek az NLCafén: 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top