Aktuális

Nem emelkednek a távolsági közlekedés tarifái

Jövőre sem kell többet fizetniük azoknak, akik a későbbiekben is a vasutat, a Volán-járatokat választják, és az autósoknak sem kerül többe a fizetős utak használata.

A közlekedésért felelős tárca nem készíti elő, és nem tervezi kezdeményezni a közösségi közlekedési tarifák emelését – értesült a Világgazdaság. Az állami tulajdonú buszvállalatok és vasúttársaságok alaptarifái a 2010-es kormányváltás óta nem növekedtek.

Marad az e-matricák ára is

Folyamatban van a megyei matricák év eleji bevezetése óta eltelt időszak gyakorlati tapasztalatainak áttekintése. A felülvizsgálat várhatóan nem érinti majd az e-matricás rendszerben alkalmazott díjszinteket. Nem okoz áremelkedést, hogy a díjköteles szakaszok köre bővült az idén átadott, a gyorsforgalmi hálózatba kapcsolódó utakkal.

Nem emelkednek a távolsági közlekedés tarifái

Vélhetően a nagyvárosokban is rövidesen eldől, hogy változnak-e jövőre a tömegközlekedés árai. A fővárosban a 2015. augusztus 31-től fennálló díjszabás van érvényben.

A BKK sem drágít

A Budapesti Közlekedési Központ (BKK) Zrt-nél nem tervezik a közösségi közlekedési eszközök tarifáinak emelését 2016 elején vagy az év során.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top