Aktuális

Időjárás: a jövő héten már támadnak a mínuszok

A jövő héten egyre többfelé esik fagypont alá a hőmérséklet, helyenként még a legmelegebb órákban is 10 Celsius-foknál hűvösebb időre kell készülni.

Hétfőn kora reggelre főleg a Duna–Tisza közén és Nógrád megyében többfelé képződik köd. Napközben az ország északkeleti felén változóan, kisebb körzetekben átmenetileg erősen felhős lesz az ég, másutt kevesebb felhő és többórás napsütés valószínű; a leghosszabb napos időszak a délnyugati megyékben lehetséges. A legalacsonyabb hőmérséklet általában 2–7 fok között alakul, de az Északi-középhegység völgyeiben és a Tápióság környékén mínusz 1, plusz 1 fok is lehet. A legmagasabb hőmérséklet 15 fok körül alakul, csak a párásabb, illetve felhősebb körzetekben lehet ennél kissé hűvösebb.

Semmi eső, csak cidri

Kedd reggelre az elvétve kialakuló ködfoltok délelőtt feloszlanak, ám a Nyugat- és Dél-Dunántúlon tartósan megmaradhat az alacsony szintű felhőzet. Csapadék nem várható. A leghidegebb órákban mínusz 1 és plusz 5 fok között alakul a hőmérséklet, de a Nyugat-Dunántúlon várhatóan lesznek helyek, ahol nem hűl 6-7 fok alá. Napközben 10–16 fokig melegszik a levegő.

Időjárás: a jövő héten már jönnek a mínuszok

Szerdán Nyugat- és Dél-Dunántúl egy részén tartósan zárt maradhat a felhőzet, másutt a ködfoltok feloszlása után gyengén felhős, napos időre van kilátás. Csapadék nem várható. A minimum-hőmérséklet 0 és plusz 6, a maximum-hőmérséklet 10–17 fok között alakul.

Csütörtökön a Dunántúl nyugati és déli részén helyenként gyenge eső előfordulhat, másutt nem várható csapadék. A legalacsonyabb hőmérséklet 1–8, a legmagasabb hőmérséklet 11–17 fok között alakul.

Köd után napos idő

Pénteken és szombaton a ködfoltok feloszlása után gyengén felhős, napos időre lehet számítani. Csapadék nem várható. Pénteken a leghidegebb órákban 1–7 fok lehet, napközben 12–17 fokig melegszik a levegő.

Szombaton a legalacsonyabb hőmérséklet 0 és plusz 5, a legmagasabb hőmérséklet 10–15 fok között alakul.

Időjárás: a jövő héten már jönnek a mínuszok

Vasárnap az ország nagy részén gyengén felhős, napos idő valószínű, de kis körzetekben a köd csak lassan ritkul, illetve oszlik fel. Csapadék nem valószínű. A minimum-hőmérséklet mínusz 1 és plusz 4, a maximum-hőmérséklet 8–14 fok között alakul – olvasható az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzésében.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top