Aktuális

Új szervezetet alapít a fekete ruhás nővér

Botrányba fulladt a Független Egészségügyi Szakszervezet tisztújítása. A fekete ruhás nővérként elhíresült Sándor Mária kilépett, és új szervezetet alapít.

Tisztújítást tartott hétfőn a Független Egészségügyi Szakszervezet, miután Kiss László elnök néhány hete lemondott, mert konfliktus alakult ki közte és a vezetőség többi tagja között abban a kérdésben, hogy miként viszonyuljanak a fekete ruhás ápolónő, Sándor Mária ügyeihez – írja a keddi Népszabadság.

Új szervervezet alapít a fekete ruhás nővér

A közgyűlésre több város küldötteit nem engedték be, mert adminisztrációs hiba miatt nem regisztrálták őket a rendezvényre, pedig hónapok óta fizették a tagdíjat. Az incidens azzal végződött, hogy Sándor Mária a kívül rekedőkkel együtt elhagyta a termet.

A nővér közölte: az incidens miatt kilép a szakszervezetből, és napokon belül új civil szervezetet alapít Magyarország a Magyar Egészségügyért néven. Elege van a beszélgetős érdekvédelemből, új szervezte összefog a civilekkel, és ki fogja harcolni a tisztességes betegellátást.

A FESZ elnökségéről lemondott Kiss László azt mondta, azért történhetett adminisztrációs hiba, mert az utóbbi hónapokban rengetegen léptek be a szervezetbe. A hétfői közgyűlésen megválasztott új elnököt, Zalatnai Zoltánt meglepték az események .

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top