Aktuális

Utcára kerülhet a daganatos nő és családja

Egy nappal a kilakoltatási moratórium előtt utcára rakhatja Z önkormányzat a daganatos betegségben szenvedő nőt és szintén súlyos beteg férjét két gyermekükkel együtt, mert több százezer forintot lakbértartozást halmoztak fel.

Egy nappal azelőtt, hogy október 16-án életbe lép a kilakoltatási moratórium, családjával együtt utcára kerülhet az agydaganatban szenvedő nő és szintén súlyos beteg férje két gyermekükkel együtt. A végrehajtótól a napokban kapták meg a felszólító levelet, amely szerint legkésőbb október 15-ig el kell hagyniuk az önkormányzati lakást, amelyben harminc éve élnek.

Az asszony elismerte, korábban 1,2 millió forintot lakbértartozást halmoztak fel, ugyanakkor az utóbbi időben minden hónapban kifizették a lakbért. Betegsége ellenére napi nyolc órás munkát vállal az asszony az egyik hipermarketben, így a család 90 ezer forintból él. A nő elmondása szerint kérték az önkormányzattól, hogy adósságukat részletekben törleszthessék, de elutasították a kérelmüket.

A család kilakoltatásának ügyében a Magyar Szociális Fórum is kérelemmel fordult a hivatalhoz. A 8. kerületi önkormányzat ugyanakkor a közelmúltban szigorított a rendelkezésein, így kicsi az esélye, hogy kivételt tesznek. Az önkormányzat válaszában azt javasolta, a szülők költözzenek a családok átmeneti otthonába, míg a gyerekek  a gyerekek átmeneti otthonába. Az édesanya ugyanakkor érhető módon nem szeretné, ha gyerekeit elválasztanák tőlük.

Az önkormányzat ígérete szerint a következő héten ismét felkeresik a családot, hogy megpróbáljanak megoldást találni a problémára – hangzott el az RTL Klub Híradójában.

További kilakoltatás témájú cikk az NLCafén

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top