Aktuális

Időjárás: ma már láthatunk havat

A héten szinte szünet nélkül borús lesz az ég. Sokszor kell esőre is készülni, egyes területeken jelentős mennyiségű csapadék hullhat. A leghidegebb órákban néhol fagypont körüli értékeket is mérhetnek, s többfelé még nappal is 10 Celsius-fok alatt maradnak a maximumok.

Hétfő hajnalban még csak a nyugati határnál, napközben a Dunántúlon már több helyen elvékonyodik, felszakadozik a felhőzet, ott hosszabb-rövidebb időre a nap is kisüt. A Dunától keletre viszont sok marad a felhő, és további esőre lehet számítani. Az Északi-középhegység magasabban fekvő területein vegyes halmazállapotú csapadék is lehet. Késő délutántól mérséklődhet a csapadékhullás. A szél élénk, a Dunántúlon helyenként erős lesz. A legalacsonyabb hőmérséklet 2–7, a legmagasabb hőmérséklet 6–11 fok között várható.

Időjárás:

Kedden reggel foltokban párás, ködös lesz a levegő. Napközben csak egy-egy helyen lehet eső, illetve szitálás, majd késő délutántól nyugat felől egyre többfelé ered el az eső. A minimum-hőmérséklet 1–6 fok között valószínű. A nappali maximumok várhatóan 9–15 fok között alakulnak.

Még erősebb szél

Szerdán erősen felhős vagy borult lesz az ég, és sokfelé várható eső, helyenként – nagyobb eséllyel délnyugaton – jelentős mennyiségű csapadék hullhat. A leghidegebb órákban 4–9 fok lehet. A legmagasabb hőmérséklet többnyire 10–15 fok között, északon néhol kevéssel 10 fok alatt alakul.

Csütörtökön is túlnyomóan borult lesz az ég, és országszerte várható eső, záporeső, helyenként – nagyobb eséllyel a Dunántúlon, illetve északon – jelentős mennyiségű csapadékkal. Néhol megerősödik a szél is. A legalacsonyabb hőmérséklet 5–10 fok között valószínű. A nappali maximumok többnyire 10–15 fok között, északnyugaton kevéssel 10 fok alatt, délkeleten 15 fok felett alakulnak.

Időjárás:

Pénteken is sokfelé valószínű eső, záporeső, helyenként jelentős mennyiségű csapadékkal. A minimum-hőmérséklet 4–9, a legmagasabb hőmérséklet többnyire 10–15 fok között, nyugaton kevéssel 10 fok alatt alakul.

Eső, zápor hétvégén is

Szombaton is többnyire erősen felhős lesz az ég, eleinte többfelé, majd szórványosan várható eső, zápor. A leghidegebb órákban 4–9 fok lehet. Napközben 10–15 fokig melegszik a levegő.

Időjárás:

Vasárnap is többnyire erősen felhős, illetve borult lesz az ég, és elszórtan továbbra is lehet eső, zápor. A legalacsonyabb hőmérséklet 4–9, a legmagasabb hőmérséklet 11–16 fok között alakul – olvasható az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzésében.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top