Aktuális

Emlékkönyvet nyitnak az Országházban Göncz Árpád tiszteletére

Az Országgyűlés Hivatala emlékkönyvet helyez el Göncz Árpád tiszteletére az Országházban, ahol minden állampolgár kifejezheti részvétét a szabadon választott Országgyűlés és a demokratikus Magyarország első elnökének elhunyta alkalmából.

A tájékoztatás szerint az emlékkönyvbe október 8-11. között 10-től 18 óráig lehet bejegyzéseket tenni az Országház XII. bejáratánál. A továbbiakról az érdeklődés függvényében a hivatal a családdal egyeztetve dönt.

Göncz Árpád író, műfordító, politikus, a rendszerváltozás utáni Magyarország első köztársasági elnöke életének 94. évében kedden, családja körében hunyt el.

Szerdán este a Kossuth téren, illetve számos vidéki helyszínen rótta le kegyeletét sok ezer gyászoló magyar Göncz Árpád emléke előtt. Általános vélekedés szerint elnökségének két ciklusa alatt Göncz Árpád olyan kiemelkedő teljesítményt nyújtott, amely mércéhez igen nehéz felnőnie a magyar politikai osztály tagjainak. A rendezvényt pártpolitikai megmozdulások nem szennyezték be.

Göncz Árpád méltó temetéséről a magyar kormány később egyeztet a családdal.

További cikkek Göncz Árpádról az NLCafén:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top